חיפוש בקטגוריות
תחום ראשי: תחום משני: אזור בארץ:
חפש ב:
טקסט חופשי:
דף הבית אודות מסלולי פרסום צור קשר הצג עסקים שמורים
  הרשם חינם לאינדקס! התחברות לכרטיס עסק
שומשום - חברת ירושלים למוצרי שומשום

פרופיל
המלצות
יצירת קשר
  אזור בארץ: כל הארץ
  שם איש קשר: דוד
  טלפון: 02-5374363
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  עיר\יישוב: ירושלים
  כתובת אתר: www.somsom.co.il

  פרופיל

חברת ירושלים נוסדה בשנת 1967 ע"י מר רוג'ר ברמן.
מדען מארה"ב
בוגר אוניברסיטת קורנל אשר עלה לארץ
במטרה לעזור בפיתוח וישוב הארץ .

מר רוג'ר ברמן, הינו אדם  בעל ידע נרחב בתזונות האדם
ניזון בתזונה טבעית כבר מגיל קטן. גדל בבית השומר
על תזונה נכונה ואורח חיים בריא .
 

בבואו לארץ הציב לו למטרה להגביר את המודעות
לאורח חיים בריא ולמוצרים טבעיים נקיים ובריאים.
 

אביו מר ארוינג ברמן ז"ל  איש עסקים מצליח בארה"ב
נרתם לחזונו של בנו וסייע במימונו של הקמת המפעל .

כפרויקט ראשון בחר את המזון אשר בו אבות מזון רבים
עשיר בסידן, חלבון, ברזל ויטמינים, ומינרלים רבים והוא השומשום.
אולם כידוע השומשום קשה לאכילה יש צורך ללעוס אותו הרבה
אחרת הוא אינו נקלט בגוף, לכן עדיף לאכול אותו טחון לטחינה .
 

בדרך לטחינה ישנם מכשולים רבים השומשום מגיע מהשדה
עם המון עפר ואבנים, כדי לנקות אותו נהגו בבתי החרושת
של הטחינה להשרותו בחומרים כימים שגורמים לאבנים ולעפר
לשקוע. שלב נוסף שעובר השומשום כדי שיכלו לטחון אותו
לטחינה הוא קליה. אולם הקליה צריכה להיות חזקה במיוחד
עד כדי שריפה, אחרת השומשום לא יהפך לטחינה. קליה זו
מוסיפה להרוס את גרעיני השומשום ומוסיפה להם טעם מר .
 

מכשולים אלו עמדו בדרכו של מר ברמן בדרך ליצור
טחינה שיהיה בה גם איכות וגם טעם .

כאן עמדו לו הידע בהנדסת המכונות אשר רכש באוניברסיטת
קורנל ופיתח מכונות חדשות  לניקוי  השומשום באופן מכני  ללא
חומרים כימים וללא מגע יד אדם. בנוסף פיתח מכונה חדישה
לטחינה של השומושום, שתאפשר טחינתו עם קליה קלה בלבד
שרק תועיל לשיפור הטעם של השומשום. 

התוצאה טחינה שהיא חמאה, חמאת השומשום של חברת ירושלים
יש לה טעם מתוק וערב לחך, היא מתאימה למריחה על הלחם,
היא נאכלת בתוספת דבש ואף אפשר להכינה עם שום ולימון כמו כל
טחינה רגילה, כל מי שטעם אותה פעם אחת יותר לא עוזב אותה.
 

במשך השנים השתכללו השיטות והיום חברת ירושלים
מייצרת טחינה ללא קליה כלל ואף טחינה משומשום
נבוט שלה יתרונות רבים.
 

כמו כן פיתח מר ברמן שיטה בלעדית לקילוף שקדים מהקליפה
החומה הדקה באופן מכני ללא שריה בכימיקלים (הדרך בה
משתמשים כיום בעולם לקילוף שקדים) כך נוצרה השקדיה. 
 

כיום מנהלים את המפעל מר רוג'ר ברמן האחראי על הפיתוח
ובנו מר דוד ברמן איש השיווק והפרסום של החברה.
יחד מצעידים את החברה לרמות חדשות מבחינת מוצרים
חדשים וטיב שאין כדוגמתו בארץ ובעולם .

אתרים מומלצים מתחומים אלו:
  לרשימה המלאה לפי תחומים   לרשימה המלאה לפי אלפבית     למעלה